Utbildningar inom lymfhälsa och kvinnohälsa

 

Läs mer

Är du intresserad av att utbilda dig inom

lymfhälsa & kvinnohälsa?

 

Om det lymfatiska systemet inte fungerar blir kroppen som en vattentank där överskottsvätska och slagg stannar kvar.

Det kan visa sig som "muffinsmidja" eller puckel i nacken sk "Buffalo pump". När slaggprodukterna inte kommer ut pga av ett trögt/stagnerat lymfflöde lägger det sig i olika hålrum i kroppen som svullnar. Det kan också bildas smärtsamma fibroser som består av slaggprodukter som fastnat i bindväven som i värsta fall växer ihop med bindväven. Det kan kännas som hårt, kallt fett och är smärtsamt.

Trögt lymfsystem ansikte

I ansiktet kan ett trögt lymfsystem visa sig som  svullnad eller "puffighet" under ögonen, hamsterpåsar, rynkor i pannan, torr hud eller slapp hud. Lymfdränage  och ansiktsmassage med verktygen Gua Sha & koppor är en väldigt effektivt för att få igång flödet i ansiktet. 

 Unikt koncept

Utbildningarna består av dels av fysiska träffar och en digital lärplattform  innehållande inspelade föreläsningar, filmer och skriftligt material som du får tillgång till innan/efter våra fysiska dagar.

 

Läs mer här

Utbildning lymfmassage

Grundutbildningen i lymfmassage riktar sig till dig som idag jobbar med friskvård och hälsa och vill utöka din kompetens inom lymfhälsa.

Efterfrågan på lymfmassage är stor och som diplomerad lymfmassör når du ut till nya kundgrupper samtidigt som du kan hjälpa dina befintliga kunder på ett nytt sätt.

Volymökning som beror på ett trögt lymfsystem blir inte bättre av hård träning eller dieter. Lär dig metoden och tekniken för lymfdränage som minskar svullnader och volym som beror på ett trögt lymfsystem.

Läs mer

Gua Sha & koppning 

Faceliftmassage & lymfdränage

Grundutbildningen i Gua Sha Facelift & lymfdränage riktar sig till dig som redan idag arbetar med någon form av behandling t ex diplomerad lymfmassör, hudvårdsterapeut, Spaterapeut, massör eller massageterapeut. 

Vi kan påverka huden på så många fler sätt än bara genom att applicera bra hudvårdsprodukter på huden. För att få en frisk och fräsch hy behöver vi åtgärda stopp under huden och fokusera på att skapa bra flöde i lymfsystem och fascia. 

 

 

Läs mer

Lymfkoppning kropp

 

Grundutbildningen i lymfkoppning vänder sig till dig som är diplomerad lymfmassör eller har annan relevant utbildning inom lymfmassage.

Du behöver förkunskaper om vad lymfsystemet är och hur det fungerar. Du behöver också vara bekant med den manuella tekniken och greppen i lymfmassage. 

Utbildningen är 1 fysisk dag på plats och kompletteras med självstudier via en digital kursportal. 

Utbildningen finns även helt online om du föredrar att studera i egen takt. 

Läs mer här

Certifierad

Lymf- & klimakteriecoach

 

En pusselbit för dig som vill fördjupa dig i lymfhälsa och klimakteriet är att sprida kunskap om hur lymfsystemet blir påverkat klimakteriet. 

Lymfmassage är en fantastisk teknik och stod för att lossa på stopp i lymfsystemet och fascian.

För bättre och mer bestående resultat behöver vi komplettera med andningstekniker och rörelser som främjar lymfflödet, och stärker den inre muskulaturen. Först då kan vi på ett djupare plan får bättre och mer bestående resultat. 

På utbildningen lär du dig en öppningssekvens med egenvårdsmassage och rörelser hämtade från pilates och yoga som du kan lära ut enskilt eller i grupp.  

Efter utbildningen kan du hålla event och föredrag antingen i grupp eller till enskilda kunder. 

Utbildningen är ett väldigt fint komplement dig som är diplomerad lymfmassör, eller  är yogalärare

 

Läs mer här

DigitalaDigitala utbildningar du läser på egen hand - online

Gua Sha & koppning

Facelift & lymfdränage - online

2 995 kr 

Lär dig metoden för ett naturligt Facelift och lymfdränage med Gua Sha och ansiktskoppor.

Utbildningen är helt digital och du läser och övar i din egen takt.

 Diplomering erhålles efter att skickat in filmer över de praktiska momenten. I utbildningen ingår ett Zoommöte för frågor och svar som bokas separat.

Massageverktyg ingår inte

Köp här

Lymfkoppning kropp - online

2 995 kr

Lymfkoppning är ett fantastiskt komplement till den manuella tekniken i lymfmassage.

Kopporna lossar effektivt på stopp i fascian så flödet kommer igång. Kopporna skonar också terapeutens kropp.

Diplomering erhålles efter att ha skickat in film på de praktiska momenten i lymfkoppning. I utbildningen ingår ett Zoommöte för frågor och svar som bokas separat.

Koppor köpes separat

Köp här

Lymfsystemet & klimakteriet

Kursen för dig som befinner dig mitt i livet och vill förstå hur ett trögt lymfsystemet påverkar midjemått och svullnader i kroppen.

Innehåll:

  • Vad är lymfsystemet?
  • Hur påverkas kroppen av minskade östrogennivåer?
  • Vilken träning är att föredra?
  • Tips på enkla övningar för lymfflöde och starkare hållningsmuskulatur 
  • Förstå hur sjunkande östrogennivåer påverkar ämnesomsättningen
  • Kosten i klimakteriet
Läs mer